20 Ekim 2008

Çok döndük, şimdi de DANS edelim..

Tanıştırayım, Matt... Birazdan dansını izleyeceğiniz komik adam... 2003 yılında işinden ayrılıp, tüm birikimi bitene kadar, Asya’da gezmeye başlamış. Sonra, gezisi süresince ailesi ve arkadaşları ile iletişim sağlamak için sizin gibi- benim gibi bir site kurmuş. Beraber yolculuk yaptığı arkadaşının “Hey, neden orada durup dans etmiyorsun. Ben de seni kaydederim.” demesiyle çekilen videoları da sitesine eklemeye başlamış. Daha sonra bu videolar, mail yoluyla elden ele gezmeye başlamış. Matt böylece internet üzerinden meşhur biri olmuş. Çok komik dansettiğini biliyormuş, ama insanlar onu böyle sevdiğini söyleyen bir dolu mailler atmış Matt'e. Parasız-pulsuz hayat devam etmiş bir süre daha. Tabi ki, hikayesi burada kalmamış. Bir sakız firması Matt’i izleyip, ona tüm dünyada dolaşıp yeni bir video çekmesini teklif edince, ikinci kez yollara düşmüş. Üstelik bu sefer üstüne para bile almış. Geziyor, dansediyor ve para kazanıyor.. 14 ayda, 42 ülke gez, danset, ne zor bir iş değil mi? Türkiye'de de iki çekim yapmış. Biri 2006 yılında Efes'te, diğeri biraz sonraki video da izleyeceğiniz gibi İstanbul'un göbeğinde - arkasında da kalpaklı karadeniz ekibimiz :)

Ben, Kuveyt'te Matt ile danseden köpeğe güldüm. Paris'te, koşarak kareye girmeye çalışan adamın düşmesine. Madrid'te kalabalığın yarattığı çoşkuya bayıldım. Avusturalya'da, en sağda danseden mavili şişman adamın, kendinden geçerek yaptığı dansa. Kore'de silahsızlandırılmış bölgede Matt dansederken, arkada armut gibi duran donuk görevliye. Sonra tavşan gibi giyinmiş, kikirdiyen Japon kızlarına. Hoplayan Papua Yeni Gine yerlilerinin sevimliliğine. Almanya'da kavuniçi ayakkabılı abinin, ayak hareketlerine gülümsedim. Sonra Nevada'da uzay simülasyonunda uçar-danseder halini kıskandım.. Ama en çok Hintli kadınları ve Matt'in ilk kez dansını bozup, onlarla hint figürü yaptığı karede dağıldığımı itiraf ediyorum..

Videoda göreceksiniz, Matt nerelere gitmemiş ki... Her karede sizinde içiniz gidecek mi bakalım benim gibi. Dans edenlere ve Matt'in komik haline gülümseyecek misiniz? Gömüldüğünüz şeyleri bir kenara bırakıp, içinizdeki mutluluğu keşfedecek misiniz tekrar? Dans etmek isteyecek mi bünyeniz sizinde? Yoksa, bazı Türklerin yorum kattığı gibi; 'böyle her yeri gezmiş, şansı varmışta, tecavüze uğramamış' mı diyeceksiniz için için kıskanarak Matt'i:)

Boşverin soruları ve cevapları, şimdi sadece dansedelim... Tesadüflere ve hayatın güzel olduğuna inancımızı kaybetmeden dansedelim bizde.. İsterseniz, muziğe uymayalım, sadece sallanalım veya Afrika yerlileri gibi hop hop zıplayalım.. Kimbilir, çok yakında bizde keşfedilebiliriz, belli mi olur..
İster dönün, ister dansedin.. Sonuçta her şekilde hareket gerek..
İyi seyirler....



Videonun full download olması için önce play'e basıp, bir süre pause ederek download işleminin bitmesini bekleyin derim.. İzledikten sonra da, yorumlarda sizinde duygularınızı öğrenmek isterim..

16 yorum:

funda dedi ki...

iddia ediyorum ben onun gittiği yerlere gidebilsem ondan iyi dans ederim. kıskandığımdan falan değil ha :)

kelebeklerözgürdür dedi ki...

:) ben de bu videoyu bir arkadaşım sayesinde birkaç ay önce izlemiştim. şimdi tekrar izleyeceğim. enfesti. seyrederken insanın içi coşku doluyor. insanı mutlu eden bir video. dans öyle birşey gerçi. ama bu videoda daha fazlası var sanki nedense...dansın toplu yapılıyor olması, birlikte eğlenilmesi, tabii matt'ın dünyaları gezip bir ton ülkede bunu yapması...ayrıca güzel :) müzik de harika...yeniden izleme ve dinleme fırsatı verdiğin için çok teşekkürler. harika bir post olmuş!!! ben yemendeki çocukları çok sevdim.

Adsız dedi ki...

Bunun arkasından,Amerika televizyonları için çekilen "Where The Hell is Matt's Girlfriend?" videosunu da izlemenizi öneririm..Benny Hill Show gibi...

beenmaya dedi ki...

o kadar keyifli ve güzel ki...iletişim kurmak için, daha da önemlisi ortak bir paylaşımda bulunmak için aynı dili konuşuyor olamk gerekmeze çok güzel bir örnek bu...

özellikle köpeğin dansa eşlik ettiği kare, sualtındaki figürleri, ve montreal'de ellerde şemsiye ile dans etmelerine bayıldım :))

Demet dedi ki...

Cok etkileyici ve cok güzeldi ama ayni sicaklik,ictenlik ve samimiyet Istanbul görüntüsünde yoktu :( Sasirdim, dogallik bozuldu birden. Nereden bulmus o halk oyunlari ekibini, yanina gelip iki ziplayacak kimsecikler yokmuymus oralarda? hahaha :))

Mutlu oldum izlerken. Tesekkürler :)

Özgür Turan dedi ki...

ay koptumm! Süper !
Dans harika bir enerji, insanın bütün içindekini çıkartıyor işte.
çok eğlenceli bir şey yapmış adam hem de isteyerek. alkışlamak gerek.

Arzu Pınar dedi ki...

:)Matt e imrenmemek mümkün mü? coco cola ya ceo mu olmak istersin, Matt gibi gezmek ve böylesine neşeyle dans etmek?

Fortunata dedi ki...

Bu ilginç videoyu Azotnarkozu yollamıştı bana. Tekrar izlemek çok iyi geldi:)) Yazı da harika bu arada.

:)den dedi ki...

Dönmeyi bırakıp; dans etmek, bedenimin farkında olup, onu serbestçe müziğin ritmine bırakmak istedim.
İnsanın kendisini iyi hissettiren, pozitif enerji saçan harika bir video bu.
Yüzlerce insanın biraraya gelip yoga, meditasyon yapmasından daha enerjisi yüksek ve gittikçe genişleyen bir çember oluşmuş farkettin mi?

yaban dedi ki...

ben de bunu bir zaman post konusu yapmıştım. Pozitif duygulara ihtiyaç duyulduğunda birkaç doz birden alınmalı. Adeta yaşam enerjisi ve mutluluk akıyor insanın içine ve dansa katılmak istiyorsun. En çok Paris'teki sakallının dansını seviyorum ben de...
Dans etmek insanı özgürleştirir ve mutlu eder.

Ve ne kadar salakça ve ne kadar masumca, ve şahane dans ediyorlar değil mi? kimse izlemezmiş gibi, herkes izlermiş gibi, uyumsuz ve içten gelen.

nefis..

Nilambara dedi ki...

Brajeshwari'ciğim, dün akşam yorum yazmıştım ama sanırım kayıtta hata oluşmuş ki yok... Tekrarlayım :))

daha önce izlediğimde de burada izlediğimde de omuzlarıma ayaklarıma engel olamadım, oturduğum yerde ben de eşlik ettim dansa :))
evet Matt çok komik dansediyor ama çok sempatik...
sanırım güzel olan da bu, çok basit de olsa, sıradan da olsa içten gelerek ve sevgiyle yapılan şeylerin yaydığı pozitif enerji herkesi böyle kolaylıkla ve coşku ile içine çekebiliyor :)

simla müderrisoğlu olgun dedi ki...

bu güne ait ruh halimden mi bilmiyorum, ben izlediğimde içimde şu duygu uyandı..: " dans et işte...hepimiz aynıyız bu dünyada...nerdeysek..nasılsak...bir hayat'ımız var.....dans et..çünkü mutlu olmaktan başka daha güzel bir güç yok....dans et !

........

:)

Brajeshwari dedi ki...

@Sevgili Funda
Bende aynı düşüncedeyim..hatta göbek bile atardık değil mi?


@Kelebekler özgürdür
İnsanın içi çoşku doluyor gerçekten.. Bir dans bile içeriyi havalandırmaya yetiyor..

@Ozan
Merhaba. İzledim ve çok güldüm...Ama buraya devamını yayınlayamayacagim kadar +18:)

@Beenmaya
Dans ile aynı dili konuşmak ve ortak bir noktada olduğunu bilmek gerçekten insanı iyi hissettiriyor.

Brajeshwari dedi ki...

@Demet
İstanbul’da, muhtemelen birisi gelecekmiş,dans edecekmiş demişler. Protokol,bizim Karadeniz ekibini yollamış :) Tabi onlarda saygıdan mıdır nedir,Matt'i ortalarına almışlar. Bizim ekip, serbest salınımı beceremese de, tatlılar aslında...

@Özgür
Dans, yazmak, resim yapmak bunların içimizi rahatlatmasına dayanmalıyız sanırım bazen..Bende izlerken alkışladım.

@Arzu
Cocacola’ya Ceo olup, Matt gibi gezerek dansetmek istesem :)


@Fortunata
Hoşgeldin:) Bu aslında yazıya bir molaydı.Reklamlar gibi:)

Brajeshwari dedi ki...

@Güldencim
Hepimiz ayni şeyi yapıyoruz aslında..Matt gibi dansediyoruz bazen, bazen dünyadaki başka biri gibi kaygılarla yaşıyoruz.Bu bizim benzerliğimizi gösteriyor ve rahatlatıyor..

@Yaban
Uyum denen şey, insanın yanındakine bakarak değil –içinden geldiği gibi- doğru gördüğünü yapmakla başlıyor belki de...

@Nilambaracim
Ne demiştiniz,sevgiyle yapılan herşey doğrudur..Ve sanırım güzel ve eğlencelidir de...

@Mavi ay
Aynı şeyi bende söyledim kendime.. Bugün gerçekten Güzel bir gün bir dedim...Hoşgeldin.

Bensel dedi ki...

Merhaba,

Cok hos gercekten, ekleme icin tesekkurler.
Ufak bir ayrinti, Istanbul'da arkada dans eden ekip Ege zeybekleri olacak :)