30 Ocak 2009

Kelimelerin içine sakladım seni..




Bugün en deli şarkıları dinleyerek başladım güne. Günlerdir “Tamba Tumba Esmer Bomba” ruh halime dönmek istiyordum. Tamam, bugün komik bir gün olsun dedim. İpodumu boynuma astım, kulaklıkları takıp, evde özgürce dans ederek odalar arasında hazırlanmaya başladım. Kendime en olmayacak dans figürleri yaptırdım. Onu-bunu taklit ettim. Moonwalk bile denedim. Bir de kollarımı havaya kaldırıp, iki yana savurdum konserdeyim sanki. Böylece güne güzel başladım.

Seslerin içinde, sessizliği duydum sonra
bir anda... Aklıma geldin.

Nerelerdeydin şimdi ? Vucudum hangi yöne çevirdiğimde, senin olduğun yöne düşüyor dedim. Vazgeçtim. Bunu bilebilmek, ne işime yarardı ki?

Aynanın önünde hazırlanmaya başladım. Yüzüme baktım. Sende acaba ara sıra hatırlarmısın ki , benim seni hatırladığım gibi? Bunu düşünmekten vazgeçtim. Kalemi aldım, gözlerimin altını çizdim.

Arabaya bindim, aynı caddeden ve aynı kavşaktan geçtim. Yeşil yandı geçtim. Başka manzaralara gittim geldim. Ne beni alıp oralara götürdü, bilemedim.

Ders bitişi, “hiç tanımadığınız insanların enerjisini hisediyormuyuz” diye bir sohbet açıldı. Sonra sohbet, bazen insanlarla konuşurken onlara dokunmaktan- dokunamamaktan, vedalaşırken sarılmaktan veya bazen sarılamamaktan bahsederek devam etti. “ Kime sarılmak istiyorsunuz yada o anda ne hissediyorsunuz peki” gibi bir soru sormuş bulundum karşımdaki tatlı kadına... Hiç açıklama yapmadan kollarını açtı, sarıldı bana sonra.. İçime doldu tüm hissettikleri, teşekkür ettim bu supriz kucaklaşmaya... Aslında kimlere özlemle sarıldım kimseler bilemezdi o anda..

Bir arkadaşımın ameliyat olduğunu öğrendim bir telefon konuşmasında... Neyseki tehlikesi olmayan, küçük bir operasyonmuş. İlk önce üzüldüm. Aramıyorduk birbirimizi uzun zamandır.. Aramayacağımız da bir gerçekti artık.. “Umarım iyisindir, iyi ol” dedim içimden, düşüncelerimin arasında... Geçmiş olsun dileklerimle, sevgimi de yolladım ona...

Ya sen, Sende iyi misin acaba ?

Hande ve Steve’in, tek dişli yakışıklı kedileri Zeytun'un hastalandığını öğrendim aynı telefon konuşmasında. Siyah, asil ve bilge bir kediydi Zeytun. Aramaya elim gitmedi, çok yaşlıydı çünkü.. “Meea” diye miyavlıyordu, yandan tek dişini de göstererek... Hande’ye mesaj geçtim. Cevaben geri döndü hemen “Merak etme iyi. Biz de korktuk ama üşütmüş sadece “dedi.. “Çok sevindim. İçim hafifledi. Zeytun ile camdan sokağa bakışımızı hatırladım, ellerimi sırtında gezdirdim, uzaklara daldık öylece beraber..

Bir kahveyle günü güzelleştirmeye karar verdim, bu iyi haberin üstüne. Dönüş yolumu değiştirdim. Dükkana vardım. Siparişimi verip, paramı uzattım. Tekrarlanan siparişe, “Evet” anlamında kafamı öne arkaya bir kaç kez salladım. Barista bunu anlamakta zorlandı. Halbuki ne güzeldi çocuklar gibi kafa sallamak... Nefesini diyaframdan boğaza çıkarmaya yorulmadan, aklındakiyle birleştirip, sesleri dudaklarının arasından ortaya karıştırıp sunmadan, baş öne- baş arkaya cevaplamak..

Sonra kitapçıya girdim. Müşterinin birinin, kasiyere “almadan önce bu cd’i dinleme şansımız var mı” diye sorduğunu duydum. Ben kitaplara bakınırken, muhtemelen o cd torbasından çıkarıldı. Dükkanda bir süre sessizlik oldu. Çok sevdiğim o biricik parça çalmaya başladı. Gözlerimi kapadım, dinledim mutlulukla... Kitaplar bile gülümsedi sanki o an bana...

Mucizeler yaşanır. Her zaman.. O gece konuştuğumuz konu buydu bir sohbet penceresinin içinde, çok sevdiğim tatlı arkadaşım Özlem’le.. Bir gün önce “yarın hiç işe gitmek istemiyorum” dediğinde, “gitmelisin, farkında ol, belki yarın bir mucizeye tanık olacaksın“ dediğimi hatırlattı. O gün işe gitiğini ve sevdiği bir arkadaşının doğuma girdiğini anlattı. Ne güzel diyorum içimden, mucize doğmuş farkında olmaktan öteye..


Mucizeler hep var aslında, ama sadece görmek isteyene...

Özlesemde, bilmesemde, her gün yeniden yeni birşeyler öğrensemde,..
hafiflemeli şimdi, karşıma çıkan mucizeleri farketmeli
onlara Merhaba demeli...

.....

Eğer kelimelerin arasında
Bulabildiysen kendini
Sadece gülümse istiyorum şimdi, şu anda ...
Bir de başını sallarmısın bana,
Evet anlamında, hani her zaman yaptığın gibi
öne ve arkaya..... ?
.
.
Görsel buradan alınmıştır.

23 yorum:

Basak dedi ki...

Burcucum; güzel haberler aldığımız bu haftanın en güzel kapanış yazısı olmuş...

Adilyus dedi ki...

dans ede ede dalmışsın güne:) en güseli, ennn:)) bütün gün defam et :)

teko dedi ki...

Burcu cum yazılarını okurken başka bir ruh haline geçiyorum, sanki görmem gerekenler gösteriliyor ,unuttuklarım hatırlatılıyor , farkındalığım artıyor ..... yor yorlar uzayıp gidiyor :))

harikasın ,teşekkürler

Fortunata dedi ki...

Kelimelerimize sakladığımız herkese selam olsun bu sabah. Güzel yazını ilk kahvemi içerken okudum. Çok iyi geldi. Kucak dolusu sevgiler..

Allegra'nde dedi ki...

güne bundan daha güzel bir başlangıç olamazdı.
:)

Adsız dedi ki...

Ne kadar derinsin... Mucizeleri hatırlattığın için teşekkürler, sende onlardan birisin.

S.C.K.

beenmaya dedi ki...

Bazen içimdeki gölgelerin peşine düşüyorum yaşamın henüz gün değmemiş yüzünde... Kendimden bile sakladığım, kendimi sakladığım gölgeler...Hani bir tanesine bile ulaşırsam, kısacık bir anlığına bile değebilirsem olmayan yüzlerine, hiç konuş(a)masak bile eğer ellerine dokunabilirsem, işte tam da o an, sanki yerine ulaşırmış gibi geliyor bana, içimde sakladığım, söylenmiş ama unutulmuş tüm kelimeler...

Düş söz olur işte böyle zamanlarda dilimde. Söz düş(l)er...

MeaCulpa dedi ki...

Huzur veren bir melodiyi dinlemek gibiydi satırların Sevgili Burcu, akıp gittim keyifle kelimelerinin üzerinde. Sevgilerimle:))

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Başımı salladığımı hissettiğini biliyorum ve bir de gülümsediğimi...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Hic tanimadigimiz insanlarin enerjilerini tabii ki hissediyoruz.. "Aura".. Olculebilir bir enerji ustelik..
Ben bazen cok yaniliyorum.. Cok olumlu enerji aldigim insanlarin altindan derin karanliklar, urktuklerimin arkasindan masmavi bir gokyuzu cikiyor bazen..

Özgür Turan dedi ki...

çok güldürdü bu yazı beni başında. evde dans edişin özellikle. Aynı Doğa ve benim komik,çılgın danslarımız gibi:)) sonra başkalarının enerjisi konusu tüylerimi diken diken etti. çünkü bazen korunmak zor oluyor gerçekten negatiften. Sonunda yine gülümsedim, mucizeler her yerde dedim.

Nilambara dedi ki...

Mucizeler hep var ve sanki şu birkaç gündür daha çok var :)

gülümsüyorum ve sarılıyorum özlemle... ve kahve kokusu ile :)

Adsız dedi ki...

gülümseyerek başımı sallıyorum öne arkaya şu anda:)
sayende bu haftayı da güzel kapatıyorum.
teşekkürler...

funda dedi ki...

mucizeler olsun hep olsun..

Haccecan dedi ki...

başımı salladım öne, arkaya...
mucizelere bende inanıyorum... insanın havada kanatsız uçmasını beklemek değil mucize, bir bebeğin doğması, ağacın yeşermesi, bebeğin gülümsemesi mucize... anlayabilene tabi...
Fotoğraf dünyam adlı bloğa (http://zamanidurdurdum.blogspot.com/) yorum bıraktığınız ve fotoğraflarımı beğendiğiniz için teşekkür ederim... Emek verilipte beğenildiğini görmek güzel :))

Merhaba güzel insanlar (http://haccecan.blogspot.com/) adlı bloğumda sizi takip altına aldım... izninizle...

sufi dedi ki...

Ne kadar gizlersen gizle, kelimelerinin arasından görünüyor gizlenen gökkuşağı gibi tümce.Sallıyorum başımı bu kez soldan sağa, sağdan sola, kahvemi yudumlayarak içiyorum sayende.Buluşmak üzere, özlemle dolu kucaklaşmalarda.

feanor dedi ki...

sen yazıyı cuma koymuşsun, ve herkes güzel kapatmış haftayı; ben yazıyı pazar gecesi okuyorum ve güzel başlamak istiyorum şu an yeni haftaya :)

haftasonu boyunca, evde olduğum ve canımın sıkıldığı her an Natalie Imbruglia'nın Torn'uyla dans ettim, peki dans sayılmazdı gerçi; hoplak zıplak feanor modum açıktı ve hoplayıp zıpladım ben de.

seviyorum ben seni Brajeshwari, kafamı öne arkaya sallıyorum, gülümsüyorum bir de; senin sayende :)

Brajeshwari dedi ki...

Basak’cım
Güzel haber sadece haber değil ki Başak, tüm hayatımıza yayılan bir mutluluk bence:) Sen hep güzel başla haftaya da...

Adilyus
Teşekkür ediyorum..:) “Sabaha kadar dans” zor olsa da..

Deryacım
Görmen gereken yoktur bence, gördüğün için :) Öpüyorum seni.. İyi olmanı diliyorum.

Sevgili Fortunata
Herkese yolladık yazıyı ve hissettiklerimizi :) Ben seni okurken 3 kahve içiyorum bazen :)

Sevgili Alle
Senden güzel de bir başlangıç olamaz bence..:) Deli biraz, kalp atımı hızlandırıcı, bilge...

Sevgili Adsız – yada S.C.K
Size taktığım isim nasıl :) Bunun isminizin kısaltması olduğunu varsayiyorum.
Teşekkür ederim yorumunuza..Derinden, çok kafamın üstünden bakmaya çalışıyorum aslında sadece biraz yukarda.. Hepimiz mucizeyiz. Tanrının güzel mucizeleri : ) Bakın kendinize... Sevgilerimle...

maya’m
Tüm düşüncelerimizde ulaşıyor aslında..Sen bunu hem alıyorsun, hemde veriyorsun. Ben bunu biliyorum.İçine güzellik kattığın herşeyi çok seviyorum.

Sevgili Haşim
Sizden çaldım huzuru...:) Bitince aranırım... O zamana kadar yazarmısınız ki tekrar ?
Sevgilerimi yolluyorum bende...

Güzel Kedim
Biliyorum:) Çok iyi hemde... Kelimelerimle sarıldım sana..

Mehtap’cım
Yanılmakta güzel değil mi? Yanılmasak heyecanı kalmazdı. Bir de bir söz var çok sevdiğim,yorumun sonrası aklıma gelen.. “Hiçbirşey görüldüğü yada sandığımız gibi değildir” diye.. Ne eğlence ama :)

Sen kendini “mavi” tut yeter...

Özgür’cüm
Evet ya,Doğayla dans edebilirdik deli gibi.. Sende oturur biraz nefeslenirdim böylece.. Artık bana mı yoksa ona mı “yeter zıplamayın” derdin bilmiyorum Özgür’cüm..

Bazen korunmak gerekiyor.. Bazende sarılıp almak.. Aldığın negatif olsa bile, o enerjiyi belki de senin topraklaman gerekiyordur kimbilir ?

Nilambara’cım
Mesaj alındı.. Bir mucize yaratalım o zaman Nilambara’cım yakında..
Sevgilerimle:)

Özge’cim
Beni mutlu et sen böyle hep... Ben senin sayendeleri saymayayım canım.. Bitmez yazmakla... Öperim 3 kez :P

funda’cım
Olsun.. Varlar zaten... Hokus pokus :P

Sevgili haccecan
Teşekkürler... Ben fotoğraf çekenler için şunu derim.”gören gözler görür”...:) Sevgilerimle...

sufi’m
İyi ki varsın. :)

feanor’um
Hep gülümse sen.. Ne varsa gülümsenmeyecek ona da gülümse, boşver.. Güzel kalpli ve sevgi dolusun. Banada bulaştırdığın için enerjini teşekkür ediyorum fazlasıyla..

Adsız dedi ki...

Sevgili Brajeshwari,

İnsanın kafasının üstünden, yukarıdan bakabilmesi için kendi içine doğru derin olması gerekmez mi? İşte sen öylesin...

sevgiler

S.C.K. -evet,adımın kısaltması-

kelebeklerözgürdür dedi ki...

sevgili brajeshwari,
bazen yazılarını okurken, bir nevi meditasyon yapıyorum galiba...sayende...kelimelerin hani senin o yazdığın bir yazındaki gibi, boğazından değil, kalbinden geliyor sanki yazarken bile..tınıları ve ona eşlik eden mimikler, baş sallamak örneğin...öyle hissettiriyor. sakin usul...teşekkürler...

Brajeshwari dedi ki...

SCK
Kendi derinimi bilmeden,sana derindeyim diyemem:) Çok teşekkür ediyorum..

Kelebekler Özgürdür
Canım teşekkür ederim. Yazımda bile bunu duyumsadığına göre, o senin kalbinin güzelliği ve buna açık oluşu belki de...:)

Adsız dedi ki...

Size nasıl ulaşmalı ne yapmalı nasıl sizinle sohbet etmeli diye geçiriyorum şu an aklımdan ...bir yerlerde yazılarınız birilerine çok ama çok iyi geliyor :)

Brajeshwari dedi ki...

Merhaba,
ben hep buralardayim- bir mail yakınlığı belki.. her an ulasilabilirsiniz..:) Yazinin iyi gelmesine sevindim. Bana bunu Kim yazdirdi, kim ulastirdiysa size ona şükretmeli....Bende araciyim...

Sevgiler...