24 Ocak 2009

Anlatabilsem Seni...



Geçen gün yoga yaparken, çizgili çoraplarım, çizgi çizgi yere akmaya başladı. Önce halusinasyon görüyorum sandım. İzlemeye başladım. Ne göründüğü gibiydi ki?

O gün soğuk bir gündü. Yorgundum. Sabah verdiğim dersten sonra, akşam öğrenci olduğum ve hocama asistanlık yaptığım derse kendimi nasıl götürebileceğimi düşünüyordum. Akşam oldu, mavi duvarlarını bile öpmek istediğim çok sevdiğim studyodaydım yine. Aferin dedim kendime. Gelebildin..

Kaskatı olduğum bir gündü o gün.. Uykusuzdum. İçimde devinen boşluklarım vardı. Gözlerimi kapadım, gülümsedim. Tanrı beni özellikle o derse götürdü sanki. Ben ve hocamdan başka hiç kimse gelmemişti. Bu gerçek bir hediyeydi.

İkimiz karşılıklı oturduk. Ders başladı. Gözlerimiz genelde kapalıydı yada içeriye dönüktü bakışlarımız...

Tam alnımın ortasında, günün getirisi bir sürü düşünce duruyordu. Hepsine izin verdim, aktılar. Hiç birini tutup kurgusunu büyütmedim, izledim sadece.. Sonra top’ladım onları, şakaklarımdan, kulaklarımın arkasına doğru yavaşça sürükledim. Ensemden aşağıya bıraktım hepsini, biraz daha hafifledim. Vucudumu esnetmek için zorlamadım kendimi. Sanki melekler dokundu, boynumu çevirdi, sırtımı düzeltti. Bir diğeri, bedenimi yukarıya doğru esnetti. Tüy gibi hafifledim. Ayakta durdum dimdik, gücümü hissettim. Hem hayatta izlenendim ve izledim o anda kendimi.. Gördüğüm ve görüldüğüm gibi..

Sağlıklı olduğum için şükrettim. Nefesimin içinde kayboldum bazen, derinlerde onunla dolaşırken buldum kendimi. Kollarımı hissettim, belimi esnettim. Sırtımı arkama bakmadan gördüm ve düzelttim. Dizlerimi dinledim, kaslarıma gülümsedim. Nefesimden güç aldım, nefesimi verdim, ikisini birbirine dengeledim.

Tüm hareketler bittiğinde dinlenmek için mata uzandık. Şifanın ve çalışmanın vucudumuza işlemesine izin verdik. Yer ile bütün olmayı araştırdık.Yapmaktan çok, olmayı deneyimledik.

Bacaklarım rahat gevşek... bıraktım onlara hüküm sürmeyi..
iç organlarım, rahat......
kaşlarım rahat... gevşek...
kirpiklerim rahat...
saç diplerim rahat...
kulaklarım sessizlikle doluyor derinlere...


Nefes alıyorum, soluk borum yumuşuyor. Göğüs kafesim gevşiyor, iç organlarım boşlukta kendine yer buluyor. Huzurluyum. Hiç birşey önemli değil. Hiç birşey yok, ne geçmiş –ne gelecek. O an'ın içindeyim. Bedenim orda ama ruhum kocaman olmuş, adeta beyaz ışıklarla dolmuş. Her nefesimde, huzur doluyor her yanıma, genişliyorum bu his ile.. O kadar mutluyum ki, gözlerim doluyor mutluluktan... Bu hiç bitmesin, hep burada kalıyım istiyorum.

Yatar pozisyondan kalktık yavaşça, oturduk. Teşekkür ettik, bu seansı hediye ettiğimiz için kendimize.. Ve kocaman gülümsedik gözlerimiz kapalı birbirimize.. Başımı öne eğip, yavaşça açtım gözlerimi.. Çizgili ayaklarımı gördüm hemen dibimde.. Çoraplarım akıyordu sanki yere...

İçimde bitmeyen bir sakinlik ve mutlulukla evimin yolunu tuttum. Ne güzel hayat diyorum, aldığım nefesi öpüyorum bir yandan..

Göz hizamda bakıyordum herşeye günlerdir diyorum kendime.. Ama O an başımın üstünde, daha yukarda baktığım yer... Beni görüyordum yukardan. Buradan hiçbirşey göründüğü gibi değil. Ben sadece o bedenin içinde değilim. O bedenin kaygıları- endişeleri değilim. Taşıdıklarımın ağırlaştırdığı ayaklar değil sadece yere basan. İnsanları da uzun zamandır göz hizamdan algılamışım meğer.. Halbuki buradan hepsi ne kadar güzeller... Geçmişe bakan, gelecekten kaygı duyan değilim burada.. Manzaranın hepsindeyim. Her nefesimle büyütüyorum bu hissi.. Beyaz ışıklar yanıyor içimde. Burdan, daha yakınım kalbime ve sana hissettiklerime. Biliyorum, “Gel” diyorsun, “burdan bakalım beraber”... Hatırlatıyorsun tekrar... Seni nasıl seviyorum, ah bir anlatabilsem.....

Nefesim köprü oluyor, içim seninle doluyor..
Bedenlenmişliğime sığmaz bir derinlik içindeyim, gülümsüyorum sadece..
..
İçimdeki aşk ile
başımın tepesinde
kalbimin tam orta yerinde

ve her nefesimde..
biliyorum
her yerdeyim seninle...


Görsel buradan alınmıştır.

18 yorum:

Fortunata dedi ki...

Aylar sonra bu hafta yeniden yogaya dönmüş biri olarak ne demek istediğini sanırım anlıyorum. Aslında iliklerimde hissediyorum. Keşke daha ilk okuldan yoga ders olsa okullara da hayatı hep yükselerek görebilsek... Ellerine sağlık, daha güzel anlatılamazdı:)

Karōshi dedi ki...

Cumartesi sabahından öğleden sonraya geçerken, yazdıkların bugünün hafif serin güneşine eşlik eden bir huzur bıraktı bende.. Penceremden temiz bir hava gelip sırtıma çarpıyor.. Kızımı alıp dışarı çıkacağım bugün:) Teşekkür:)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Seni okumak nasıl ferah nefesler veriyor bana, bir bilsen...

feanor dedi ki...

yazdıklarını okudukça huzur doluyor içime..

"sev kendini," demiştin bana bir kere "çok ama çok sev hem de..!"

belki senden öğrenebilirim bunu biraz Brajeshwari; günüme -yine- huzur kattığın için teşekkürler sana :)

Adsız dedi ki...

İçimi kocaman bir huzur ve dinginlik kapladı yazını okurken, seni okurken... Hayata daha sık yukarıdan ve dışarıdan bakabilsek keşke. Eline sağlik sevgili arkadaşım.

beenmaya dedi ki...

diğer gözüm, kulağım, elim ayağım gibisin...diğer yanım gibi, aynam gibi...gör/e/mediklerimi gördüren, duyduran, hissettiren...kendine, kendinden diye yazdıkların aslında hepimizden bir parça biliyorsun değil mi...

Uma dedi ki...

Iste yoga :) Individiual soul ile universal soul'un birlesmesi, dansi.
Seni dinleyen herkese canli ornegini tattirdigin icin sukran duyuyorum ben de :)
Prem OM

ella dedi ki...

ne kadar huzur dolu bir yazı, dinlendim okurken.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Yorgunlugumu geciremedigimi dusundugum keyifsiz bir anda okudum yazini.. eve dondum, bilgisayari actim ve dogrudan senin bloguna baktim..
bana bir isaret verdi yazin.. yoga ile degil ama "Provida" ile izledim ben de kendimi.. kendimi yorduguma, yorulduguma uzulmeyi biraktim ve parmak uclarimdan beni koruyan mavi isigin bedenime dolmasina izin verdim..
Hatirlattigin icin tesekurler..

kelebeklerözgürdür dedi ki...

yazdıklarını okurken, yoga dersinde hissettiklerimi hissettim. o kadar güzel anlatmışsın ki, okumadım da sanki yoga yaptım senin kelimelerinle beraber...çok çok çok teşekkürler...

her defasında oraya gidene dek binbir bahaneyle savaşıp sonrasında her defasında kalbime dolan şükran hissini hafifliği bir'liği zamanın ve mekanın içinde tüy gibi oradan oraya süzülüyor gibi hissetmeyi....de buldum yazında...

bir deneyim sanırım bundan daha güzel anlatılamazdı fortunanın dediği gibi!...kalemine sağlık!...

Adsız dedi ki...

Yıllar önce Ramaray'ın yoga derslerinden nasıl dingin, mutlu ve huzurlu çıktığımı hatırladım ve dersten sonra nasıl güzel uyuduğumu.. Bu da benim mesajım mı diye düşündüm okuyunca, özlediğimi hissettim.. hatırlattığın için sağol..

MeaCulpa dedi ki...

İstedim, istiyorum yoga yapmayı ama ayaklarım beni bir türlü götürmüyor ona. Neyse derdi. İçimdeki kimse bunu ona yaptıran:)) Ama sevgili Burcu yazını okuyunca bir kere daha istedim yoğa yapmayı, senin hissettiklerini hissedebilmeyi. Kıskandım biraz seni:)) Sevgilerimle

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Burcucum;
burda seni kıskanan ama sevgiyle kıskanan biri daha vaar.ben de yaşamak istiyorum o duyguları.akmak istiyorum.huzur dolmak istiyorum,rahatlamak kaskatı vücudumu pamuk gibi yapmak istiyorum. bir bilsen nasıl sırt ağrıları çekiyorum bu günlerde.ve bir sürü kulunç besliyorum ıyyy..türkiyeye gelince bir hal çaresi bulmak lazım.bana fikir ver ne olur.spor yapamadığım bu memlekette daha ne kadar sırt ağrısı çekmem gerek benim yaa..

selma dedi ki...

Bu özel bir yazı biliyorum :)İçeriği de çok özel. İyi ki varsın canım.İyi ki yazıyorsun. İçinden bir cümle anımı ayakta tutmaya yetecek büyüklükte...

"Manzaranın hepsindeyim."

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

yazınızı okurken yoga yapmış gibi oldum. bayıldım, harika :)

Brajeshwari dedi ki...

Fortunata
Keşke ilk okuldan Mevlana’yı, nefesi, kuantum düşünceyi ve Yogayı öğretseler gerçekten... İliklerinde hissettiğin şeyi çok iyi biliyorum Fortunata ve bu ortak noktamızdan her zaman keyif alıyorum. Sevgilerimle:)

Karōshi
Benim yerime de gezin.. Bir de benim yerime de kızını öper misin kocaman.. Sevgilerimle Karoshi :)

Aydan Atlayan Kedi
Seni okumakta öyle Fulya’cım.. Çoğaldığımı hissediyorum.Huzur duyuyorum varlığınla her zaman... Her zaman...

feanor
Sev kendini Evet.. Sen kendini, bizim seni sevdiğimizden az seviyormuşsun bazen:)

Ben hiçbirşey öğretemem ki tatlım..Sadece beraber öğreneceğim insanları yanımda buluyorum her seferinde... Beraber keşefedeceğiz.. Teşekkür ediyorum güzel ruhuna..

Özge
Canım.. Ne mutlu ediyor blog dünyasına uzak halin ama kalbime dokunan yorumların..Bilemezsin..

beenmaya
Kendime kendimden diye yazdıklarımda, tabi ki kendini bulacaksın.Sen benden başka bir parça değilsin ki Güzelim...
Güzel kalbinden öperim...


Uma
Bu danstan çok büyük keyif aliyorum. Bende varlığın için teşekkür ederim. Bilemezsin kalbimde hangi yerlere ulaştı tüm dediklerin...

HK

owl
Sırtınıza masaj yaptım siz okurken, ondandır..:)
Ya da içinizdeki huzuru bulmuşsunuzdur bence..Sevgiler owl:)

Mehtap P.G
Sen o kadar donanımlı bir kadın ve o kadar özel bir ruhsun ki, üstesinden gelemeyecegin hiç birşeyin var oldugunu düşünmüyorum Mehtap.. Nerden mi biliyorum.Hep ışığın yansıyor çünkü bize.. :)

kelebeklerözgürdür
Yogayı yapanların aynı hissiyatta buluşması ne ilginç aslında..Hiç bir hoca bunları tarif etmez bir de... Bu yuzden sizi tanıdığıma çok seviniyorum. Aynı hislerde buluşabiliyoruz, aynı cümlelerde olduğu gibi.. Namaste...:)

Cheetos
Bu bir mesaj Cigdem.. Gecen yılın sonunda bana yogaya tekrar gidecegini soylemistin. Ne iyi gelir, ne hafifletir seni düsünsene...
Sonra beraber yaparız belki...

Haşim Arıkan
Sizin çok seveceğinizi düşünüyorum yogayı.. Gitmeniz gereken zamanda ayaklarınız götürür merak etmeyin.. Herkesin o kapıya gitmesinin bir hikayesi vardır.Bekleyin bakalim..:) Kıskanılacak birşey yok, hayatı o bakış açısına çevirdikten sonra belki de yogaya ihtiyaç yok.. :) Sevgilerimle..

Tugbacım
Spor yapmak insanin kendine disipline etmesiyle oluyor.Gercekten mekan aramiyor egergercekten istekliysen... Düsüncelerin çok önemli..Kendini rahatlat. Zaten aslında tüy gibisin. Sen sadece bunu gösterecek bir neden arıyorsun belki de kendine :) Kafiyede olsun, Cezayir’e sevgilerimle.... :P

EFLA
Sende iyi ki varsın. Ayakta dur, yoksa ben kime gönül rahatlığıyla sırtımı dayarım:P Yüreğin yeter manzaranın hepsini görmeye... Öperim –sarılırımmm..

ozke
Yoga yapıyorum, sonra Saralleyle kendimi simartiyorum.. İkisi de beni mutlu ediyor gariptir. : ) Sarelle yemek için yoga yapmıyorum ama neyseki..

Sevgiler dietisyenime..

Adsız dedi ki...

ben seni nasıl keşfettim
kendime nekadar güzel bir iyilik ettim (uzun bir tatil dönüşü biriken yazıları okuduk)
hangi yollarım beni senin karşına çıkardı
hayatımda üzerimde böyle pozitif ettki bırakan okadar nadir insanlardansınkiii
bunu söylemek istediiim
ara ara oğlumla bu fondaki eserle dans ettik bu gün

ve kendimizi evrenin akışına bıraktık

hiç yorulmadık bugün evde hiç yormadık bir birimizi
piyanonun tuşlarının her vurgusunda dans edergibi yürüdük günün kalanındaa



teşekkür ederiz
:)

Brajeshwari dedi ki...

Merhaba
çok teşekkür ederim. Yorumunuz beni çok mutlu etti. :)