28 Aralık 2008

Mutlu Yıllar Dileklerim..

Noel Baba, kırmızı iç çamaşırı kontrolünde...:)

Yıllar önce Coca Cola yılbaşı zamanı kendine reklam kampanyası yapmak isterken efsanevi Aziz Nikola ve hikayesini bulur. Aslı yeşil-beyaz olan kıyafeti, Coca Cola renkleri olan kırmızı beyaza çevirir, yanına da bir çuval Coca Cola koyar. Nole babayı böyle mutlu bir şekilde herkese Coca Cola dağıtan tosun bir amca yapar. O reklam oyle bir tutar ki, o zamandan beri her yılbaşı kendisi sadece kırmızı giyer.


___

Yaşlı, ak saçlı bir dede düşünün ve üzerinde 2008 yazıyor,
Yanında da bir bebek, Üzerinde 2009 yazıyor.
Slogan şöyle “Güle güle 2008, Hoşgeldin 2009”...
Bu görüntüyü yeni yıl sevinciyle anlamlandırabilen varsa, lütfen bir adım öne gelsin.

Bu yıl televizyonlarda 2008’in “gelmiş geçmiş” haberlerini sunacak anchormanler, mavi jean pantolon ve oduncu gömlek giysin istiyorum. Üzerlerinde de kazak, Kaya Çilingiroğlu stili atsınlar kazağı sırtlarına:) Ellerinde bir kadeh şarap olsun, iki haber arasında şerefeee desinler ekran karşısında..

Balina etli Sibel Can, kömür karası saçlı İbrahim Tatlıses ve yerli kabile kıyafetiyle Bülent Ersoy şaşırtsınlar bizi bu sefer. Üçü beraber, elektrik bogie yapsınlar mesala...


Evlilik programlarından birine, bir erkek çıksın o akşam canlı yayında... “Ben evlenmek için erkek bir aday arıyorum” desin, sunucu bunun üzerine iyi bir düğümlensin, gülelim biraz da...

Masanın ortasına konan, nar gibi pişmiş tavuğun olası boşlukları, lütfen süslenmesin maydonozla..

Saatlerce ekran başında beklediğimiz dansöz, asasıyla danseden o eski Nesrin Topkapı olsun zahmet olmazsa..

O gece de kar yağsın, daha supriz olsun sonra..

Kurtlar vadisi, 2008 ile o gece son bulsun ve “bunların hepsi şaka şaka densin” fragmanın sonunda..

Yılbaşı gecesi dakikalarca reklam izleyenlere de, aynen ödenmeli bence o para..

Tanrım! hediye çekilişinde, yine mum çıkmasın lütfen bana..

Blog yazılımı supriz bir şekilde gelişsin o gece, yorum yerine telesekreter mesajı olsa mesela... :)

Seneye görüşürüz esprisi , 2009 ile beraber yasaklansa...

Tombala kağıtları, ekonomik kriz nedeniyle 5 ytl’den değil, 1 ytl’den alıcı bulsa...

Gecenin sonunda, içki, yemek, çerez ve meyvadan yer kalsa biraz da tatlıya ...

Herkes sonunda yanındaki antenli Turkcell çocuğunun farkına varıp, gecenin bir yarısı o çocuğu bakkala yollasa alışveriş yapmaya..

“Hindistan’a gitmen için sponsor oldum sana , 2009 hediyen bu “ dese biri bana. Sonra da eklese “ Git ve mutlu ol orada..”

Ceplerimde 2008’de unuttuğum paralar, 1 Ocak 2009 itibariyle demir 1 ytl’den, kağıt 100 ytl’e dönse yıl farkıyla..

Kırmızı iç çamaşırlar var bir de,
Bunun gerçekten şans getirdiği oldu mu içinizden birine?


Günler geçer, yıllar devrilir böylece. Koca bir yıl biter. Geçen yıl, bitsin dediğim 2007, başlarken ne güzeldi 2008. Yeni yıl, yeni umutlar barındırır içinde. Aslında umut hep vardır ne zaman aydınlanırsa gece, güne- gündüze... Bu yıl da tarihlerin son rakamı, bir artarak değişecek çok yakında. İçimizdeki umut ve yaşam enerjisi hiç bitmesin dilerim. Farkındalıklarla dolu yeni bir yıl olsun. Yolculuklarımızda, sıkça mutluluklar durak olsun, hız versin ilerlememize. Hayat içimizden aksın, takılmasın dirençlerimize...

Kırmızı iç çamaşırlar satılır etrafta. Bilmez satıcılar nedenini. Adettendir diyenler çoğunlukta. Don giyen donanır mı yoksa ? Bu durumda Amerika ve Avrupa'da da yeni yıla kırmızı don giyerek girenlerin olması, don ile donanma kelime oyununu zayıf kılmaz mı?


Yoksa yoksa Noel baba gerçek bir çapkın mı?

Sadece şans getirmez kırmızı. Vucudumuzda enerji kanalları vardır. Her biri tekerlek gibi döner durur ve bize gelen- bizden çıkan enerjilere bir girdap gibi, kapı görevi görür. Hepsinin rengi vardır, temsil ettiği bir özelliği ayrıca. Kök chakra hayatın kapısı olarak bilinir. Doğum ve yeniden doğum noktasıdır. Kırmızı rengin titreşimi kök chakrayı aktive eder. Derki; canlan, hayata bağlan sıkı sıkıya, köklen toprağa.. Endişeyi, öfkeyi bırak, evrene güven ve doğ yeniden..

2009 kendi içinde toplanınca 11 rakamına ulaşır. 11 görsel olarak sadeliği ve dengeyi simgeler. Aynı zamanda 11’in çengelleri kapıya benzer. Bir yol görünür o kapıya giden..

2009 çok şey ifade eder, sayılardan oluşan görüntüsünün dışında... Her yeni gün gibi, kapı aralanır ve biz yeniden doğarız aslında...

Hepimizin yeni yılı kutlu olsun dilerim
Sağlıkla, mutlulukla, aşk'la...
....

26 yorum:

Arzu Pınar dedi ki...

2009 gönlünce geçsin.

hayal gücüne bayılıyorum. keyifle okudum yazını. müzik te mutlu etti beni sabah sabah.ne güzel. :)

buraneros dedi ki...

çok hoş bir bakış açısıyla çok hoş bir yazıydı...ironi ve göndermeler çok lezzetliydi;güne gülümsetti.
mutlu bir yıl olsun, içinde sağlık ve aşkta olsun dileklerine katılırım bende :))içtenlikle hemde:)

Demet dedi ki...

Hihihi ne güzelmis keske olsa dediklerin. Aliskanliklarla sarilip sarmalanmis olmak ne feci degil mi? Her yerde hep ayni seyler. Yılbasi gecesinde hepsi birer farkli hediye paketi olmak icin cirpinan kadinlar :)))
Neyse evet, 2009 da coook guzel olsun hepimiz icin...

ic sohbetleri dedi ki...

İyi dileklerinin daha da fazlasini ben de senin icin diliyorum ama istemedim Hindistan'a gitmeni. Ne kotu kokulu, ne pis bir yer oldugunu gorme, ne fena insanlar yasiyor bilme, hep senin icin guzel ve gizemli kalsin diye...

funda dedi ki...

burcucum bu yıl da gülmeye ve gülümsetmeye devam et :) seviliyorsun tarafımdan..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ben o kapinin arkasinda cok guzel seyler oldugunu hissediyorum.. Yeni yil aksami icin, kirmizi piriltili minicik kupelerim var, ama donanmaya yeteceklerini biliyorum..

Bu yil yeni yili kollarim acik karsiliyorum.. Eskisi de isterse kalsin isterdim ama Cheetos artik kullanmadiklarinizi verin diyip duruyor..

Belki evrenin bir yerlerinde birilerine lazim olur..

Karōshi dedi ki...

Dün kızımla alışverişe gittik.. Yılbaşı için değildi ama "yılbaşı içine"e dönüştü:) İhtiyacımız olan her şeyi aldık.. Eve dönüş yolunda bir iç çamaşırı mağazasının önünden geçiyorduk ki Suzi (kızım) çığlık attı: " Anneeee.. Kırmızı don almayı unuttuk!!!".. Güzel bir yazıydı herzamanki gibi ... Güzel olsun senin 2009'un da:) Sağlık olsun ... Ama tabii aşk da olsun:)dediğin gibi:)

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar;
Blogunuzu bir müddettir takipteyim.Çook seviyorum.Zaten şu an size bir mail yazıyorum dayanamadım:)bu yazıyı da çok sevdim.Noel babanın cola sayesinde de olsa kırmızı olmasını seviyorum yeşil giyimle canlandıramadım kafamda onu:)ayrıca diğer yeni yıl dileklerinize bende içtenlikle katılıyorum.Reklamlar olmasın o gece istiyorum,güzel sohbetler olsun şarap eşliğinde kürşat başarın sevdiğim programı formatında,dansöz yerine ne biliym bence bu sene çaça yapan birilerini çıkartsınlar mesela.çok sevdim fikirlerinizi:)sevgiler benden..

beenmaya dedi ki...

:))) sen çok yaşa emi bayılıyorum sana, yazdıklarına ya :))

Uma dedi ki...

Yazdigin herseyi unutmusum, hatirladim guldum :)
Hindistan dilegini duymustur eminim. Ici guzel insan, heryer gibi Hindistan'da sana guzelliklerini sunacaktir eminim :) Ama benim dilegim heryerin Hindistan'dan beklediklerini vermesi olacak. O gelsin coreklensin kalbine, gozun O, gonlun O, memleketin O, gurbetin O olsun :) Hersey her yil gonlunce olsun :)

siirimsi dedi ki...

mutlu yıllar

ş dedi ki...

31 Aralık gecesi insanın içini kaplayan tuhaf huzursuzlukların bünyen(m)izden uzak olması dileğiyle.

Nilambara dedi ki...

Noel Baba resmine çok güldüm :))

2009'un kutlu olsun, sağlıkla,mutlulukla, aşk'la dolsun...
sevdiğin biliniyor, sevildiğini de bil :)

sufi dedi ki...

Noel baba çapkındır ha!Sen de koru kendini.2009=11=2 çıktı senin falında .Mutluluk ve aşk seninle ola.
sevgilerimle.

:)den dedi ki...

Her yeni gün bir kapı. Şuan, şu saniye yine bir kapı... Gerek var mı rakamları toplamaya? Önemli olan kapıları görmek, bilmek değil, açabilmektir belki de...

Endişeyi, öfkeyi bırakMA! O da bir enerji hem de çok güçlü. Öfkenin içindeki güçlü enerji, parmaklıkların arkasından çıkmaya, gücünü odaklamaya ve farkındalığı keskinleştirmeye yarar aslında. Sadece daha yüksek bir perspektiften bakanlar anlar öfkenin armağanını.

2009'un sana beklemediğin güzellikleri getireceğine inancım tam. Herşey ve herkes tam olması gerektiği gibi. Yaşam oyununu çok ama çok seviyorum. Tıpkı seni de tüm zamanlarda sevdiğim gibi. Bu yaşamda herkes üstüne düşen rolü oynuyor. Birbirimizi rollerin ötesinde algılamamız ve sevmemiz dileğiyle...
Sevgiler...

berrin dedi ki...

2009 da daha çok kırmızı giymeliyim...
elektrik bogie yapan bülent ersoy seyredip hafızama kaydedip her hatırladığımda kahkahalar atmak istiyorum
yeni yılda tüm isteklerin ve herşeyin engüzeli senin olsun

Allegra'nde dedi ki...

Güzel temnnilerine bir tane de benden;
Bir kerecik olsun soğuk ve beyaz bir gecede değil, bol yıldızlı, sıcacık, dalgaların sesini duyabildiğimiz ve içimizin ürpermesiyle "kırmızı" şalımızı üzerimize aldığımız bir gece olsa yılbaşı..
Mutlu yıllarr :)))

Adsız dedi ki...

Burcucum bence de en çok aşk ola, o olunca herşey daha bi güzel zira.. :)
izninle senin sayfandan mehtap'a da bişey söylemek isterim: Eski ayları kırpıp kırpıp yıldız yapın diyen Nasreddin Hocadan esinlenerek eski yılları da kırpıp yıldız yapalım, pırıl pırıl olsunlar gökyüzünde..

yeni yıl kutlu ve mutlu olsun herkese..

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Evet, sağlıkla, mutlulukla ve aşkla...

Geveze Kalem dedi ki...

Tepetaklak oldum. :S

Ne kadar çok duygu var bu yazında Burcu. Bonbardımana uğradım sanki mübarek.:)
Öperim...

teko dedi ki...

Her zamanki gibi çok güzel yazmışsın yine Burcu cum

sağlıklı ,mutlu ,sevgi dolu yıllar sanada
:))

Ful yaprakları dedi ki...

elektrik bogie bence harika olurdu! her sene aynı şeyleri yaşamaktansa biraz daha değişiklik olsa hayatımızda..ahh ahhh....harika yazmışsın her zamanki gibi.2.kez okuyacağım.

Özgür Turan dedi ki...

Canımcım mutlu yıllar! öptük seni kocaman Doğa ve ben.

beenmaya dedi ki...

canımın içiiiii nice senelere birlikteee herşey gönlünce olsun kocaman öpüyorum seniii :))

ABİ dedi ki...

ii geldi hakikaten müzik ve kar taneleri.. sevgiyle..
mutlu yıllar.. ii seneler.

Brajeshwari dedi ki...

Arzu Pınar, buraneros, Demet, ic sohbetleri, funda, Mehtap P.G, Karōshi, TUĞBA'NIN DÜNYASI, beenmaya,Ferkul,muet, Nilambara,sufi, Gülden, Berrin, Alle, Ciğdem, Aydan Atlayan Kedi, Geveze, Derya, Ful yaprakları, Özgür, Beenmaya,Abi ve UMA ♥ ..

TEŞEKKÜRLER...
Hepinize, sağlıklı mutlu ve güzel bir yıl dilerim..